Základní pravidlo elektronického dotazu na vyučujícího

U každého e-mailu platí, že šance na jeho kladné, včasné a ochotné vyřízení můžete vylepšit nebo poškodit volbou předmětu. U školních dotazů, požadavků, poznámek a všeho dalšího důrazně doporučuju na začátku předmětu uvést „BP“, „DP“ nebo zkratku kursu, zbytek až potom. Když to napíšete do předmětu, nebude už tolik vadit, že jste to nenapsali do těla dopisu.

Je nicméně důležité to napsat aspoň do jednoho z oněch dvou, jinak žádost „Zadost/Prosim protahnete o tyden zapis projektu, mnozi jsme se jeste nestihli zapsat“ odsuzuje vyučujícího k tomu, aby si se studentem vyměnil několik mailů, čeho že se jeho potřeba vlastně týká, a ztratil zbytečně svůj čas. Nebo si vyhledá, který z jeho (několika) předmětů student navštěvuje a přitom ztratí zbytečně svůj čas. Jsou i další informace, které student má při ruce a když je napíše vyučujícímu do e-mailu s dotazem/žádostí, usnadní mu jeho zodpovězení. Když nějakou žádost píšete, zkuste o tom přemýšlet ze strany vyučujícího. Kdybyste ale na nic nepřišli, aspoň ten název kursu, nebo informaci, že jde o BP/DP tam, prosím, dejte.

Vyučující, kterého student nutí ztrácet zbytečně čas na hloupostech, nebývá vyučující, který ochotně a rychle studentovi vyhoví.

Kategorie: Nezařazené and tagged .