Deset kroků k lepšímu využití času

V nedávném rozhovoru, který byl napůl koučovací, jsme narazili na problém správy času a byl jsem vyzván, abych napsal nějaké tipy na blog. Správa času mě zajímá už dlouho a přečetl jsem k tomu skoro vše, co vyšlo česky (vím o dvou nebo třech knihách, které jsem nepřečetl a na ty se chystám) a pár knih anglicky a většinu z toho na sobě vyzkoušel. Právě díky tomu ale vím, že na internetu a v literatuře už je tipů na správu času asi tak milión.

Podle všeho to ale stejně nestačí, protože spousta lidí (vlastně všichni) s využitím času stále bojují. Možná milión pouček není vhodný počet. Možná bude lépe, když vyberu jen deset věcí, které z oblasti správy času považuju za klíčové – tzv. Heroutova cesta.

  1. Mějte mysl jak voda
  2. Dělejte první kroky
  3. Pořiďte si časový snímek
  4. Řiďte svůj život řízením svého času
  5. Poznejte svoje vůdčí hodnoty
  6. Mějte cíle, dosahujte jich
  7. Plánujte – týdně a denně
  8. Buďte proaktivní
  9. Začínejte s myšlenkou na konec
  10. To nejdůležitější dejte na první místo
  11. Jedenáctý krok

Postupně budu psát článečky o jednotlivých bodech a aktualizovat tuto stránku, aby na články odkazovala. Tuto stránku si tedy můžete uložit mezi záložky a občas na ni mrknout. Nebo ještě radši odebírejte blog pomocí RSS nebo mailem (udělátka na odebírání jsou napravo v liště nástrojů a nic není jednoduššího).

V článcích budu vybízet k aktivitě – abyste jednotlivé tipy vyzkoušeli. Prosím o jedno, tedy vlastně dvě: vyzkoušejte to a podělte se o svou zkušenost. Napište komentář k jednotlivým článkům, jak to vám funguje a nefunguje, co bylo těžké a co šlo samo. Mě to moc zajímá a nejspíš nebudu jediný.

Kategorie: koučování, správa času