Barcamp Brno 2011 – pár dojmů

Poprvé jsem se zúčastnil barcampu – toho brněnského. Jednak jsem měl přednášku, dvak jsem zasedal v porotě MIC Minutes.

Nechce se mi sepisovat epický příběh s mnoha podrobnostmi. Napíšu jen pár odrážek s dojmy.

  • Barcampisti (nebo jak se tato zvláštní skupina lidí jmenuje) si tykají, vypadají, že se všichni se všemi znají a že se mají rádi. V tom připomínají jiné komunity – lidi kolem geocachingu, motorkáře, trampy, fotbalisty a další. Je trochu zvláštní, když bratrstvo s tímto étosem vzájemnosti a přátelení navzájem poslouchá přednášky o tom, jak vydělávat ještě víc peněz v různých podoborech IT. O existenci takovéto soudržné komunity geeků jsem neměl tušení. Ale proč by to tak nemohlo být? Vlastně je to takhle hezké…
  • Program v Startup Hall byl pro mě hodně zajímavý a nabíjející. Vidím rád, že studenti makají, nebojí se, vymýšlejí, jak se prosadit. Smekám přede všemi, kteří se prezentovali v sekci Start It Up! nebo dokonce MIC Minutes. Jedna věc je mít nápad a sen o jeho realizaci. Věc jiná je říct ho nahlas a požádat si o zpětnou vazbu – někdy dost hořkou. To už chce koule a jsem rád, že jsou tu tací, kteří je mají.
  • Organizace byla výborná – nevšiml jsem si jediné chyby. Teda kromě zbytečně zpožděného začátku, což je klišé a je to – jak řekne správný geek – very lame.

Tedy: Děkuji za pozvání, barcamp se mi líbil!

Kategorie: mudrování