MediaContest@FIT – přehlídka multimediálních prací

Pro případ, že by se někomu zdálo, že je teď všude málo soutěží pro studenty, nebo že by někomu připadalo, že studenti při konci semestru nemají co dělat, pořádáme přehlídku výborných prací studentů – MediaContest@FIT.

Proběhne v pondělí 23.5. odpo (začátek asi v 13:00 – ještě upřesníme), konec neformální v kavárně a následně přilehlých hospodách. Stejnou akci jsme pořádali už loni a měli jsme velice příjemné zážitky, stejně jako studenti, kteří se zúčastnili – aspoň se kterými jsem mluvil.

Cílem je, aby studenti, kteří řeší práce z oblasti grafiky, počítačového vidění, videa, zvuku a spol., a mají dobré výsledky, se potkali v jedné místnosti, předvedli, co pěkného vytvořili, navzájem se inspirovali, něco se naučili. Účastní se týmy a to jednočlené a vícečlenné. Vhodné je přijít s kvalitní bakalářkou, kvalitní diplomkou, dobrým projektem ze semestru, s projektem vytvořeným v rámci Vision Marathonu, s jinou podobnou věcí. Pokud váháte, jestli je vaše práce „dost dobrá“, stavte se na kus řeči, najdeme na vaše váhání odpověď. Nezřídka kladnou: nehledáme práce dokonalé, hledáme práce, které své řešitele bavily, které dávají smysl, jsou zajímavé – nic víc, nic míň.

Celá akce začne tak, že bude nejprve tak půl hodiny na instalaci „exponátů“. Pak bude (snad) dostatek času na to, aby si návštěvy i účastníci stihli prohlídnout všechny exponáty a pohovořit si s jejich hrdými tvůrci. Atmosféra neformální. Pak necháme chvilku na balení exponátů a poradu poroty. Pak rozdáme ceny nejkrásnějším, nejvtipnějším a nejpromakanějším exponátům. Pak se všichni odebereme do kavárny na pívo (první rundu platí UPGM). Atmosféra ještě méně formální než před tím. Z loňska si pamatuju několik vtipů o Jiřím Paroubkovi – ten už nepůsobí, tak se těším, že se doslechnu nějaké čerstvé a politicky aktuální.

Zkrátím to: přijďte vystavovat, přijďte se podívat, přijďte na to pívo. Bude to dobrá akce, dobrý způsob, jak oslavit konec semestru. Pokud váháte, stavte se poradit a rozptýlit pochyby. Máte názor? Pište ho do komentáře k příspěvku, ať se taky něco dozvím!

Kategorie: MediaContest